REDNI DEL TEKMOVANJA SKLENILA TUDI SKUPINA A

datum: 19.03.2018

V Športni dvorani Luke odigran zadnji krog v skupini APo urniku bi morale ekipe v skupini A tretji krog odigrati že 3. februarja, vendar jim je prihod do dvorane Luke v Bihaću preprečilo močno sneženje. In tako so košarkarji skupine A NLB Wheel lige prestavljen krog odigrale 18. marca 2018. S tem so v svoji skupini tudi zaključile redni del tekmovanja. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je zadnje kolo pripravila KIK Una Sana.
Prva tekma: V uvodni tekmi sta se pod koši srečali ekipi KIK Una Sana in KKI Zagreb. Iz tega dvoboja so bili boljši domačini, ki so s 63:60 ugnali Zagrebčane.
Druga tekma: Lanskoletni prvak KKI Vrbas je z vrhunsko predstavo z 89:41 porazil slovensko ekipo ZŠIS – POK, ki mu ni bila dorasel nasprotnik.
Regionalna NLB Wheel ligaTretja tekma: Ekipa KKI Vrbas je tudi v tej tekmi pokazala, da je v odlični formi, saj je  KKI Zagreb premagala z 69:51
Četrta tekma: V zadnji tekmi sta se pomerili KIK Una Sana in ZŠIS – POK. Slovenci so ob polčasu zaostajali za dve točki. V tretji četrtini so rezultat izenačili in povedli za dve točki, v nadaljevanju pa popustili in izgubili z 58:62.
Tekme sta spremljala tehnični delegat Milan Lukan in vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner.
Najboljši strelci v skupini A: Ademir Demirović KKI Vrbas (117), Armin Aziraj KIK Una Sana (113), Čejvan Mufid KKI Vrbas (86)
Lestvica skupine A
1. KKI Vrbas