DNEVI KULTURE INVALIDOV 2012

datum: 28.08.2012

ZLOŽENKA

Zveza paraplegikov Slovenije s podporo sponzorjev in donatorjev tudi letos prireja tradicionalne Dneve kulture invalidov. Potekali bodo od 3. do 8. septembra 2012 v prostorih Doma paraplegikov v Pacugu.
dnevi12

PROGRAM
Likovne delavnice bodo pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga in Jožeta Potokarja potekale vsak dan v dopoldanskem in popoldanskem času. Vsi, ki bodo sodelovali na likovni delavnici, lahko sodelujejo tudi na Ex-temporu PIRAN 2012.

Ponedeljek – ob 19.h
Kulturni večer z odprtjem skupinske razstave Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Slikarje in njihova dela bo predstavil in ocenil absolvent umetnostne zgodovine Jaka Racman.
Otvoritev razstave bodo z recitali svojih del popestrili udeleženci delavnice kreativnega in ustvarjalnega pisanja, ki je v letošnjem letu potekala v sklopu projekta »Knjiga za vse.«
Kulturni večer pa bo z igranjem na harfi obogatila še Bilka Peršič iz Kopra, učenka 8. letnika glasbene šole Koper. Njena mentorica je Lučka Joksič.
Razstavo bo odprl predstavnik Občine Piran.

Sreda – ob 19.h
tinkaraKulturni večer s Tinkaro Kovač
Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka in avtorica glasbe in besedil. Odlikuje se po izjemni glasovni zmogljivosti, virtuoznem igranju flavte, karizmatični pojavi in kakovostnih skladbah. Tudi na mednarodnem prizorišču je vse bolj znana in priljubljena. No, in v kulturnem večeru bo razveselila in navdušila vse, ki bodo prišli na Kulturne dneve v Pacug.

Petek – ob 19.h
Zaključek delavnic s presenečenjem za udeležence.

Dneve kulture invalidov 2012 so omogočili: Zveza paraplegikov Slovenije, Občina Piran, Javni sklad RS za kulturno dejavnost in Dom paraplegikov Pacug.